Predstavitev naših članov

 • VIBERATE

  35.000 ETH ($10.7M)

  www.viberate.com

  VIB

  50

  Viberate je množično financiran ekosistem žive glasbe, ki s pomočjo tehnologije veriženja podatkovnih blokov ali tehnologije blockchain na enem mestu združuje glasbenike, glasbene agencije in organizatorje dogodkov. Na platformi predstavljajo profile več kot 150.000 glasbenikov, 2.000 glasbenih agencij, 60.000 prireditvenih prostorov in 500.000 dogodkov.
  Viberate je prva storitev, ki pokriva vse vidike industrije žive glasbe. Vizija podjetja je popolnoma spremeniti način predstavitve in najema glasbenikov ter vrata v svet žive glasbe odpreti vsem, ki si ga želijo soustvarjati. To bodo dosegli z decentralizacijo procesov odkrivanja in najemanja glasbenikov s pomočjo tehnologije blockchain. V svoji prvi javni ponudbi kriptokovancev (ICO) so septembra 2017 v samo 4 minutah in 42 sekundah zbrali 10.714.285 dolarjev in tako v izjemno kratkem času dosegli in presegli svoj cilj. S trdim delom vztrajno sledijo vnaprej začrtani poti, kar se neposredno odraža tudi na njihovih rezultatih.
  • LinkedIn

   Matej Gregorčič

   Direktor in ustanovitelj

  • LinkedIn

   Vasja Veber

   Izvršni direktor in ustanovitelj

 • Netis

  -

  www.netis.si

  -

  15

  V skupini Netis se usmerjajo v razvoj tehnoloških in poslovnih inovacij na področju tehnologije veriženja blokov ter svetovanje podjetjem, ki želijo slednje uporabiti pri nadgradnji svojih poslovnih prizadevanj. Agilna organizacijska struktura jim dovoljuje, da lahko ponudijo širok nabor storitev s področja tehnologije veriženja blokov in podjetja uspešno usmerjajo pri implementaciji in strateški gradnji doprinosa tovrstnih rešitev.
  S povezovanjem tradicionalnih znanj s področja tehnologije veriženja blokov v Netisu tistim podjetjem, ki so pripravljena na preskok pri preoblikovanju svoje industrije, nudijo celovit nabor tehnoloških in komunikacijskih storitev ter prenos znanja na zunanje ekipe, ki jih tako usposobijo za samostojno delovanje znotraj kripto skupnosti. Tehnologija veriženja blokov prinaša temeljite spremembe in odpira pot internetu vrednosti, na katerem so informacije zavarovane, preverljive ter stalne; in kjer se lahko različni dogovori izvajajo popolnoma avtomatsko. Nova tehnološka arhitektura bo z vpeljavo blokov v procese ali produkte podjetja pomagala preoblikovati in upravljati prihodnost poslovanja, ki se vse bolj usmerja v storitve in podatke. S ciljem zniževanjem tveganj, ki ogroža internetne naprave, aplikacije in platforme, v Netisu razvijajo javne in zasebne rešitve na tehnologiji veriženja blokov, ki podjetjem pomagajo nižati stroške, povezane s številom posrednikov v verigi, in oblikujejo rešitve, ki nudijo več vrednosti končnim uporabnikom. Najnovejša Netis rešitev je NXXTECH, celostna arhitektura, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov in na na protokolu Ethereum, namenjena pa je večjim podjetjem, ki so pripravljena, da v decentralizirani tehnologiji najdejo poslovno vrednost. Zasnovana je bil kot sredstvo, ki organizacijam z modularno, prilagodljivo in zmogljivo rešitvijo pomaga pri razvoju in lažji vpeljavi po meri narejenih aplikacij na tehnologiji veriženja blokov.
  • LinkedIn

   Tomislav Mučič

   direktor in ustanovitelj

  • LinkedIn

   Andrej Plankar

   Poslovni svetovalec za blockchain

 • Spartan Solutions

  -

  www.spartan.si

  -

  8

  Spartan Solutions je podjetje, ki se ukvarja z razvojem tehnologije blockchain, namenjeno ustvarjanju in podpori inovativnih in edinstvenih ekosistemov za projekte, ki temeljijo na tehnologiji blockchain.
  Številni uspešni ICO projekti so se posluževali njihovega svetovanja in razvojnih storitev, vključno z implementacijo in pregledom modelov kriptožetonov ter poslovnih modelov, UI & UX oblikovanjem, ustvarjanjem in testiranjem prilagojenih pametnih pogodb, izvedbo selitev kriptovalut na nove blockchain tehnologije in podporo pri komunikaciji in upravljanju s skupnostjo. Njihova popolna podpora bistveno pripomore k vsakemu blockchain projektu tako v fazi pred prvo ponudbo kriptokovancev kot tudi po njej.
  • Matevž Caserman

   Direktor

  • LinkedIn

   Jure Žvelc

   Direktor tehnološkega razvoja

  • LinkedIn

   Rok Babič

   Blockchain razvijalec in svetovalec

 • Eligma

  13.178 ETH

  www.eligma.io

  ELI

  20

  Eligma je bila ustanovljena kot odgovor na več ključnih trendov in težav pri nakupovanju v tradicionalnih fizičnih trgovinah in nakupovanju prek spleta, ki se je močno razmahnilo v zadnjem desetletju. Cilj projekta je ponuditi vrsto prej nemogočih ali nepričakovanih rešitev za odkrivanje, nakup, sledenje in nadaljnjo prodajo izdelkov, ki jih zdaj omogočata umetna inteligenca in tehnologija veriženja blokov.
  Eligma bo kognitivna trgovalna platforma, ki jo bo poganjala umetna inteligenca in bo temeljila na veriženju blokov. Platforma bo spremenila način, na katerega ljudje odkrivajo, kupujejo, spremljajo in ponovno prodajajo izdelke v spletu. Z edinstvenimi funkcijami bo uporabnikom nudila »eno mesto«, s katerega bodo lahko nakupovali v vseh spletnih trgovinah po vsem svetu, preverjali vrednost imetja v svojem gospodinjstvu ter izvedeli, kdaj je najboljši trenutek za prodajo teh predmetov. Eligma bo uporabnikom ponujala popolnoma decentraliziran univerzalni program zvestobe in pomagala vsakemu gospodinjstvu do preproste prodaje odvečnega imetja. Cilj Eligme je ponuditi celovit nabor rešitev, ki ga sestavljajo trije stebri – odkrivanje, inventar in program zvestobe. Algoritem Eligminega mehanizma bo z umetno inteligenco obdelal več milijonov podatkovnih točk iz različnih spletnih trgovin. Tako bo primerjal specifikacije in značilnosti izdelkov ter poiskal tistega, ki se bo najbolje ujemal z zahtevami uporabnika. Za dodaten prihranek časa in truda bo Eligma omogočala uporabo enotnega nakupovalnega računa, sistem vodenja inventarja vsega, kar uporabnik poseduje, in univerzalni program zvestobe, s katerim bo možno pridobljene Eligmine kovance ELI porabljati pri številnih trgovcih.
 • Solidum Capital

  -

  www.solidum.capital

  -

  11

  Solidum Capital profesionalno upravlja digitalna sredstva za kriptoskupnost. Kriptopodjetnikom pomaga pri lažjem uresničevanju ciljev z upravljanjem njihovih sredstev, zbranih v okviru ICO.
  Solidum Capital je ekipa izkušenih finančnih strokovnjakov, ki s profesionalnim upravljanjem digitalnih sredstev kriptopodjetnikom pomaga pri uresničevanju njihovih ciljev. Mnogi kriptopodjetniki strastno razvijajo svoje izdelke ali storitve za kriptoskupnost, medtem ko pasivno hranijo svoja digitalna sredstva, zbrana v okviru ICO, v kriptodenarnici. S profesionalnim upravljanjem se lahko s temi sredstvi ustvari višje donose in tako omogoči dodatna sredstva za kriptoprojekte. Solidum Capital uporablja temeljit investicijski proces in več uspešno preizkušenih naložbenih strategij, ki posledično prinašajo konsistentne in stabilne donose. Poslanstvo družbe Solidum Capital je, da v kriptogospodarstvo vnese standarde iz tradicionalne finančne industrije, z eno pomembno razliko: njihovi interesi so v celoti usklajeni z interesi strank.
  • LinkedIn

   Gregor Županc

   Direktor in soustanovitelj

  • LinkedIn

   Uroš Županc

   Direktor in soustanovitelj

Strateški partnerji

 • Blockchain Združenje

  www.sbca.si

  Stičišče znanj in idej za ustvarjanje decentralizirane prihodnosti.
  Blockchain združenje povezuje razvijalce, študente, kripto entuziaste in organizacije, ki si želijo sodelovati v decentralizirani prihodnosti in ki spodbujajo deljenje znanja o razvoju in vplivu tehnologije veriženja bokov na družbo. Predvidevajo, da bo tehnologija veriženja bokov omogočila prihodnost, kjer bodo posamezni segmenti družbe (npr. svoboda in dobrobit posameznika, neodvisnost in modeli upravljanja) izboljšani, saj blockchain tehnologija omogoča transparentnost, varnost in večjo učinkovitost. SBCA gosti tudi številne družabne in informativne dogodke in debate, katerih namen je osveščanje o blockchain tehnologiji, njenem vplivu, primerih iz prakse in o regulaciji na tem področju. SBCA se tudi globalno povezuje s podobnimi iniciativami, saj tako svojim članom ponuja različne možnosti, ki se pojavljajo skozi blockchain evolucijo in promovirajo Slovenijo kot potencialno valilnico znanja.
  • LinkedIn

   Klemen Rupnik

   Direktor in soustanovitelj

 • Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija

  www.dihslovenia.si

  DIH Slovenija je enotna povezovalna točka za digitalno inoviranje v Sloveniji in širše.
  Digitalno inovacijsko središče je osrednja povezovalna točka za zagotavljanje, povezovanje in podpiranje znanj, podjetij in stroke, tehnologij, eksperimentalnih in pilotnih okolij, najboljših praks, metodologij in ostalih dejavnosti za polno vključitev slovenske industrije v izgradnjo digitalnih kompetenc, inovacijskih modelov in procesov, ki podpirajo njihovo digitalno preoblikovanje in povečujejo njihove konkurenčne prednosti na podlagi digitalizacije. DIH-ovo večsektorsko in multidisciplinarno partnerstvo predstavlja dolgoročno vzdržen ekosistem; obenem pa DIH zagotavlja tudi eksperimentalno okolje za pilote, izdelavo prototipov in testiranje drugih rešitev, ki jih bo tudi sam implementiral v regionalno sodelovanje in komunikacijsko tehnologijo. Z izgradnjo omrežja in vzpostavitvijo trajnostnega ekosistema na nacionalni ravni si DIH prizadeva povezati in podpirati vse različne industrijske sektorje, ki si želijo in zmorejo izkoristiti priložnosti digitalne transformacije.
  • LinkedIn

   Emilija Stojmenova Duh

   Vodja Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenija

 • Blockchain Think Tank

  blockchainthinktank.si

  Blockchain Think Tank Slovenija je neprofitno društvo, odprto vsem deležnikom, ki jih zanima blockchain tehnologija. Think Tank deluje kot enotna točka za zbiranje idej in predlogov, hkra-ti pa ima dostop do relevantnih predstavnikov na strani vlade, regulatorjev in drugih institucij javnega sektorja, katerim na odprt način posreduje ideje in predloge gospodarstva, podjet-nikov, akademikov in posameznikov.
  BTT deluje že od oktobra 2017, uradno pa je bilo neprofitno in nevladno društvo Blockchain Think Tank ustanovljeno julija, 2018. Poglavitna načela, ki jih društvo zasleduje, so transpar-entnost, odprtost in povezovanje z različnih aspektov. Društvo gradi most med zasebnim in javnim sektorjem, z razumevanjem obeh strani pa omogoča dialog, ki spodbuja razvoj blockchain tehnologije. Hkrati omogoča pretok znanja in izkušenj, predvsem pa pripravo in sestavo predlogov in smernic na regulativni ravni. Skupnost sestavlja več kot 600 posameznikov in podjetij, ki jih zanima dogajanje v blockchain okolju. Inovativni projekti in uspehi, ki jih dosegamo, so rezultat sistematičnega in organizir-anega sodelovanja delovnih skupin, v katerih sodelujejo predstavniki blockchain industrije, močna in prepoznavna slovenska podjetja, pravni in davčni profesionalci, znanstveniki, akad-emiki in predstavniki javnega sektorja.

Se nam želiš pridružiti?
Prijavi se.

postani član