Predstavitev naših članov

 • VIBERATE

  35.000 ETH ($10.7M)

  www.viberate.com

  VIB

  50

  Viberate je množično financiran ekosistem žive glasbe, ki s pomočjo tehnologije veriženja podatkovnih blokov ali tehnologije blockchain na enem mestu združuje glasbenike, glasbene agencije in organizatorje dogodkov. Na platformi predstavljajo profile več kot 150.000 glasbenikov, 2.000 glasbenih agencij, 60.000 prireditvenih prostorov in 500.000 dogodkov.
  Viberate je prva storitev, ki pokriva vse vidike industrije žive glasbe. Vizija podjetja je popolnoma spremeniti način predstavitve in najema glasbenikov ter vrata v svet žive glasbe odpreti vsem, ki si ga želijo soustvarjati. To bodo dosegli z decentralizacijo procesov odkrivanja in najemanja glasbenikov s pomočjo tehnologije blockchain. V svoji prvi javni ponudbi kriptokovancev (ICO) so septembra 2017 v samo 4 minutah in 42 sekundah zbrali 10.714.285 dolarjev in tako v izjemno kratkem času dosegli in presegli svoj cilj. S trdim delom vztrajno sledijo vnaprej začrtani poti, kar se neposredno odraža tudi na njihovih rezultatih.
  • LinkedIn

   Matej Gregorčič

   Direktor in ustanovitelj

  • LinkedIn

   Vasja Veber

   Izvršni direktor in ustanovitelj

 • Netis

  -

  www.netis.si

  -

  15

  V skupini Netis se usmerjajo v razvoj tehnoloških in poslovnih inovacij na področju tehnologije veriženja blokov ter svetovanje podjetjem, ki želijo slednje uporabiti pri nadgradnji svojih poslovnih prizadevanj. Agilna organizacijska struktura jim dovoljuje, da lahko ponudijo širok nabor storitev s področja tehnologije veriženja blokov in podjetja uspešno usmerjajo pri implementaciji in strateški gradnji doprinosa tovrstnih rešitev.
  S povezovanjem tradicionalnih znanj s področja tehnologije veriženja blokov v Netisu tistim podjetjem, ki so pripravljena na preskok pri preoblikovanju svoje industrije, nudijo celovit nabor tehnoloških in komunikacijskih storitev ter prenos znanja na zunanje ekipe, ki jih tako usposobijo za samostojno delovanje znotraj kripto skupnosti. Tehnologija veriženja blokov prinaša temeljite spremembe in odpira pot internetu vrednosti, na katerem so informacije zavarovane, preverljive ter stalne; in kjer se lahko različni dogovori izvajajo popolnoma avtomatsko. Nova tehnološka arhitektura bo z vpeljavo blokov v procese ali produkte podjetja pomagala preoblikovati in upravljati prihodnost poslovanja, ki se vse bolj usmerja v storitve in podatke. S ciljem zniževanjem tveganj, ki ogroža internetne naprave, aplikacije in platforme, v Netisu razvijajo javne in zasebne rešitve na tehnologiji veriženja blokov, ki podjetjem pomagajo nižati stroške, povezane s številom posrednikov v verigi, in oblikujejo rešitve, ki nudijo več vrednosti končnim uporabnikom. Najnovejša Netis rešitev je NXXTECH, celostna arhitektura, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov in na na protokolu Ethereum, namenjena pa je večjim podjetjem, ki so pripravljena, da v decentralizirani tehnologiji najdejo poslovno vrednost. Zasnovana je bil kot sredstvo, ki organizacijam z modularno, prilagodljivo in zmogljivo rešitvijo pomaga pri razvoju in lažji vpeljavi po meri narejenih aplikacij na tehnologiji veriženja blokov.
  • LinkedIn

   Tomislav Mučič

   direktor in ustanovitelj

  • LinkedIn

   Andrej Plankar

   Poslovni svetovalec za blockchain

 • Spartan Solutions

  -

  www.spartan.si

  -

  8

  Spartan Solutions je podjetje, ki se ukvarja z razvojem tehnologije blockchain, namenjeno ustvarjanju in podpori inovativnih in edinstvenih ekosistemov za projekte, ki temeljijo na tehnologiji blockchain.
  Številni uspešni ICO projekti so se posluževali njihovega svetovanja in razvojnih storitev, vključno z implementacijo in pregledom modelov kriptožetonov ter poslovnih modelov, UI & UX oblikovanjem, ustvarjanjem in testiranjem prilagojenih pametnih pogodb, izvedbo selitev kriptovalut na nove blockchain tehnologije in podporo pri komunikaciji in upravljanju s skupnostjo. Njihova popolna podpora bistveno pripomore k vsakemu blockchain projektu tako v fazi pred prvo ponudbo kriptokovancev kot tudi po njej.
  • Matevž Caserman

   Direktor

  • LinkedIn

   Jure Žvelc

   Direktor tehnološkega razvoja

  • LinkedIn

   Rok Babič

   Blockchain razvijalec in svetovalec

 • Cofound.it

  56.565 ETH (15.018.573 USD)

  www.cofound.it

  CFI

  50

  Cofound.it gradi tehnološke temelje novega načina gradnje in financiranja zagonskih podjetij, pomaga zagonskim podjetjem pri prvih korakih v svetu blockchaina in aktivno gradi temelje nove kriptoekonomije.
  Cofound.it razvija "distribuirani pospeševalnik" - podporno okolje za zagon startupov z vsega sveta, ki bo v popolnosti izkoriščalo prednosti blockchain tehnologije. To vključuje funkcije za zbiranje sredstev, povezovanje z eksperti, ki lahko startupom pomagajo na njihovi poti, evaluacijo startupov, povezovanje s potencialnimi uporabniki storitve - skratka vse funkcije, ki jih ekosistem potrebuje. Podjetje je na prvi javni ponudbi kriptožetonov (ICO) junija 2017 zbralo za 11 milijonov EUR sredstev. Skupaj zaposlujejo okrog 50 ljudi, od tega 40 v ljubljanski in koprski pisarni v Sloveniji. Trenutna tržna kapitalizacija je okrog 30 milijonov EUR, vendar pa zadnje tedne izjemno niha zaradi nihanja trga kriptovalut v celoti. V letu 2017 so ustvarili 4,35 milijona evrov prometa, od tega 2,5 milijona dobička. Poslujejo še v Stockholmu, Amsterdamu in San Franciscu. Cilji za leto 2018 so povezovanje s pospeševaniki po vsem svetu, gradnja programske podpore za platformo in vzpostavitev sklada za financiranje zagonskih podjetij.
 • Eligma

  13.178 ETH

  www.eligma.io

  ELI

  20

  Eligma je bila ustanovljena kot odgovor na več ključnih trendov in težav pri nakupovanju v tradicionalnih fizičnih trgovinah in nakupovanju prek spleta, ki se je močno razmahnilo v zadnjem desetletju. Cilj projekta je ponuditi vrsto prej nemogočih ali nepričakovanih rešitev za odkrivanje, nakup, sledenje in nadaljnjo prodajo izdelkov, ki jih zdaj omogočata umetna inteligenca in tehnologija veriženja blokov.
  Eligma bo kognitivna trgovalna platforma, ki jo bo poganjala umetna inteligenca in bo temeljila na veriženju blokov. Platforma bo spremenila način, na katerega ljudje odkrivajo, kupujejo, spremljajo in ponovno prodajajo izdelke v spletu. Z edinstvenimi funkcijami bo uporabnikom nudila »eno mesto«, s katerega bodo lahko nakupovali v vseh spletnih trgovinah po vsem svetu, preverjali vrednost imetja v svojem gospodinjstvu ter izvedeli, kdaj je najboljši trenutek za prodajo teh predmetov. Eligma bo uporabnikom ponujala popolnoma decentraliziran univerzalni program zvestobe in pomagala vsakemu gospodinjstvu do preproste prodaje odvečnega imetja. Cilj Eligme je ponuditi celovit nabor rešitev, ki ga sestavljajo trije stebri – odkrivanje, inventar in program zvestobe. Algoritem Eligminega mehanizma bo z umetno inteligenco obdelal več milijonov podatkovnih točk iz različnih spletnih trgovin. Tako bo primerjal specifikacije in značilnosti izdelkov ter poiskal tistega, ki se bo najbolje ujemal z zahtevami uporabnika. Za dodaten prihranek časa in truda bo Eligma omogočala uporabo enotnega nakupovalnega računa, sistem vodenja inventarja vsega, kar uporabnik poseduje, in univerzalni program zvestobe, s katerim bo možno pridobljene Eligmine kovance ELI porabljati pri številnih trgovcih.

Strateški partnerji

 • Blockchain Združenje

  www.sbca.si

  Stičišče znanj in idej za ustvarjanje decentralizirane prihodnosti.
  Blockchain združenje povezuje razvijalce, študente, kripto entuziaste in organizacije, ki si želijo sodelovati v decentralizirani prihodnosti in ki spodbujajo deljenje znanja o razvoju in vplivu tehnologije veriženja bokov na družbo. Predvidevajo, da bo tehnologija veriženja bokov omogočila prihodnost, kjer bodo posamezni segmenti družbe (npr. svoboda in dobrobit posameznika, neodvisnost in modeli upravljanja) izboljšani, saj blockchain tehnologija omogoča transparentnost, varnost in večjo učinkovitost. SBCA gosti tudi številne družabne in informativne dogodke in debate, katerih namen je osveščanje o blockchain tehnologiji, njenem vplivu, primerih iz prakse in o regulaciji na tem področju. SBCA se tudi globalno povezuje s podobnimi iniciativami, saj tako svojim članom ponuja različne možnosti, ki se pojavljajo skozi blockchain evolucijo in promovirajo Slovenijo kot potencialno valilnico znanja.
  • LinkedIn

   Klemen Rupnik

   direktor in soustanovitelj

Se nam želiš pridružiti?
Prijavi se.

postani član