Dogodki

Izpostavljen dogodek

European Blockchain Summit 2018

Blockchain Alliance Europe

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

PROGRAM

FOTO GALERIJA


PROGRAM

FOTO GALERIJA

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

Mednarodni govorci in udeleženci so razpravljali o evropskih pobudah za tehnologijo blockchain, predpisih za tehnologijo blockchain in prvo javno ponudbo kriptožetonov ter možnostih za financiranje evropskih blockchain podjetij. Vrh so organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji.

Govorci

Dogodki, ki so se jih udeležili člani BA

 • Maribor, Slovenija

  Adriatic Parliament

  Adriatic Council

  Podjetja, ki se ukvarjajo z inovacijami kot je tehnologija veriženja blokov, potrebujejo pravno varnost in podporno zakonodajo. To je bilo ključno sporočilo srečanja Adriatic Council v Mariboru, kjer je predsednica BAE Tanja Bivic na panelu o digitalizaciji gostila predstavnike podjetij Uber CEE (Mark Boris Andrijančić), Netis blockchain technologies (Tomislav Mučič), VHealth Lab (Hajdi Cenan) in LANACO Company (Miloš Trkulja).

 • St. Julians, Malta

  Delta Summit

  dr. Abdalla Kablan in partnerji

  Malta je na pravi poti, da postane ena prvih jurisdikcij na svetu, ki bo zakonodajo uredila v korist industriji veriženja blokov. Konferenca Delta Summit 2018 je bila le eden izmed uspešnih ukrepov, ki jih na otoku izvajajo, da bi spodbudili zanimanje inovativnih podjetij in združili predstavnike kripto skupnosti. Letošnji dogodek je pritegnil skoraj 4000 udeležencev in 170 govorcev Predstavniki BAE pa so na obisku raziskali njihovo zakonodajo, okrepili poslovne povezave in preučili dobre prakse in pridobljeno znanje in izkušnje prenesli med domača podjetja.

 • Maratea, Italija

  Heroes meet in Maratea

  Michele Franzese in Andreina Serena Romano

  Italijansko mestece Maratea je gostilo dvodnevni festival inovacij Heroes 2018, ki je združil najvidnejše predstavnike industrije veriženja blokov v evro-mediteranskem področju. Predstavniki BAE iz podjetij Solidum Capital (Gregor Zupanc) in Netis blockchain tehcnologies (Tomaž Furlan, Andrej Plankar, Lucija Lenasi), skupaj s predsednico BAE Tanjo Bivic, so imeli izredno priložnost za spletanje novih poslovnih povezav. Še pomembneje, Tanja Bivic in Gregor Zupanc sta izzive industrije izpostavila v živahni razpravi na panelu, ki je gostil tudi legendarnega Johna Biggsa iz TechCruncha.

Se nam želiš pridružiti?
Prijavi se.

postani član