Dogodki

Izpostavljen dogodek

Kongresni center Brdo

European Blockchain Summit 2018

Blockchain Alliance Europe

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

PROGRAM

FOTO GALERIJA


PROGRAM

FOTO GALERIJA

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

Mednarodni govorci in udeleženci so razpravljali o evropskih pobudah za tehnologijo blockchain, predpisih za tehnologijo blockchain in prvo javno ponudbo kriptožetonov ter možnostih za financiranje evropskih blockchain podjetij. Vrh so organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji.

Govorci

Dogodki, ki so se jih udeležili člani BA

 • Split, Hrvaška

  International conference for blockchain business & development

  Zadnje dni aprila se je predsednica Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic udeležila dogodka BlockSplit. Namen konference, ki jo organizira splitska blockchain skupnost, je spodbujati rast globalnega blockchain ekosistema, začenši v regiji. Na konferenci so se zvrstile zanimive delavnice na temo blockchain razvoja ter predavanja na temo spodbujanja uporabe blockchin tehnologije v poslovnem svetu in v širši skupnosti nasploh.

 • Zug, Švica

  Blockchain Summit Crypto Valley

  Predsednica združenja Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic se je skupaj z Zenelom Batageljem iz podjetja Cofound.it ter Matejem Gregorčičem in Vasjo Vebrom iz podjetja Viberate, na povabilo soustanovitelja Crypto Valley Association Ralfa Glabischniga, udeležila dogodka Blockchain Summit Crypto Valley v švicarskem Zugu. Na dogodku so ugotavljali podobnosti in razlike podjetniškega in startup pristopa pri ustvarjanju novih storitev, ki temeljijo na blockchain tehnologiji. Dan pred dogodkom so se udeležili VIP večerje, kjer je bil eden izmed govorcev tudi Ryan Jesperson, predsednik Tezos Foundation.

 • Ljubljana, Slovenia

  Slovenska mesta: pametna, zelena in varna

  IV. Urbani forum

  Predsednica združenja Blockchain Alliance Europe se je s predavanjem Ali je Slovenija blockchain dežela? udeležila 4. Urbanega foruma 2018 in predstavila potenciale blockchain tehnologije za slovenska mesta.

Se nam želiš pridružiti?
Prijavi se.

postani član