Dogodki

Izpostavljen dogodek

European Blockchain Summit 2018

Blockchain Alliance Europe

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

PROGRAM

FOTO GALERIJA


PROGRAM

FOTO GALERIJA

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

Mednarodni govorci in udeleženci so razpravljali o evropskih pobudah za tehnologijo blockchain, predpisih za tehnologijo blockchain in prvo javno ponudbo kriptožetonov ter možnostih za financiranje evropskih blockchain podjetij. Vrh so organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji.

Govorci

Dogodki, ki so se jih udeležili člani BA

 • Ljubljana, Slovenija

  GoDigital

  Gospodarska zbornica Slovenije

  Konferenca Go Digital v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenija je izpostavila pomembnost novih tehnologij in korake, ki so potrebni, da slovensko gospodarstvo hitreje zastavi in učinkoviteje sprejme za digitalno transformacijo nujne procese. Pomembni predstavniki vlade in gospodarstva so hkrati izpostavili, da je prvi in ključen korak nova zakonodaja, ki bo podprla tehnologije »vsak-z-vsakim«, hkrati pa so izpostavili, da je za dober nastop in prodor na tuje trge ključno povezovanje domačih inovatorjev. Na konferenci so bili tudi Uroš Zupanc (Solidum Capital), Melita Gulja in Jan Gerl (Netis blockchain technologies) ter Tanja Bivic (predsednica združenja Blockchain Alliance Europe).

 • Zagreb, Hrvaška

  Shift Money

  finančne tehnologije

  Dvodnevna konferenca Shift Money v Zagrebu je gostila ugledne svetovne predstavnike, ki se ukvarjajo s finančnimi tehnologijami in potrdila, da je res pravi prostor za povezovanje in pridobivanje domenskega znanja. Konference so se udeležili Dejan Roljič, CEO našega člana Eligme, Tanja Bivic, predsednica Blockchain Alliance Europe in Peter Trček, predsednik društva Blockchain Think Tank, ki so raziskovali priložnosti za povezovanje znotraj regije in širše.

 • Bruselj, Belgija

  EU okrogla miza: gospodarstvo in blockchain

  EU Komisija

  V Bruslju se je 20. novembra odvijala okrogla miza o priložnostih ki jih odpirajo blockchain in ostale distribuirane tehnologije v gospodarstvu. Interese domačih blockchain podjetij sta zastopala Tanja Bivic, predsednica združenja Blockchain Alliance Europe in Igor Zorko, predsednik Digitalne koalicije. Uspeh srečanja pa so predstavniki potrdili z ustanovitvijo mednarodne organizacije IATBA (European Association for Trusted Blockchain Application), ki si bo prizadevala za implementacijo novih decentraliziranih tehnologij z namenom hitrejše prenove digitalnih storitev v Evropi.

Se nam želiš pridružiti?
Prijavi se.

postani član