Dogodki

Izpostavljen dogodek

European Blockchain Summit 2018

Blockchain Alliance Europe

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

PROGRAM

FOTO GALERIJA


PROGRAM

FOTO GALERIJA

Prvi Evropski blockchain vrh, ki so ga organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys je potekal 11. aprila 2018 v Kongresnem centru Brdo.

Mednarodni govorci in udeleženci so razpravljali o evropskih pobudah za tehnologijo blockchain, predpisih za tehnologijo blockchain in prvo javno ponudbo kriptožetonov ter možnostih za financiranje evropskih blockchain podjetij. Vrh so organizirali Blockchain Alliance Europe, Vlada Republike Slovenije in ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji.

Govorci

Dogodki, ki so se jih udeležili člani BA

 • Stockholm, Švedska

  Blockchain & Bitcoin konferenca Stockholm

  What up in town

  Predsednica Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic je obiskala Bitcoin and Blockchain konferenco v Stockholmu, kjer je predstavljala različne poglede na podjetja, ki so izdala prvo javno ponudbo kripto-žetonov. Predstavitev je nosila naslov »ICO podjetja med inovativnostjo in regulacijo«. Del predstavitve je bil posvečen tudi predstavitvi slovenski ICO smernic, ki jih je pripravil Think Tank Slovenija, Blockchain Alliance Europe pa je so-podpisnik smernic. Najdete jih tukaj: http://bit.ly/SlovenskeICOsmernice

 • Slovenske Konjice, Slovenija

  Krožno gospodarstvo in digitalna transformacija družbe

  Dravinjski poslovni klub & Občina Slovenske Konjice

  Tanja Bivic, predsednica Blockchain Alliance Europe se je udeležila posveta “Krožno gospodarstvo in digitalna transformacija družbe”, ki ga je v Slovenskih Konjicah organiziral Dravinjski poslovni klub v sodelovanju z Občino Slovenske Konjice. Predstavila je osnove in potenciale blockchain tehnologije in primere dobrih praks v različnih poslovnih procesih in modelih.

 • Ljubljana, Slovenija

  07.DIGGIT

  Marketing magazin & TSmedia

  Tanja Bivic, predsednica Blockchain Alliance Europe, se je udeležila konference DIGGIT in spregovorila o tehnologiji veriženja blokov, uspešnih podjetniških zgodbah, primerih dobre prakse in o trendih v Sloveniji. Omenila je tudi prvi Evropski Blockchain Summit, ki ga je gospodarsko-interesno združenje organiziralo skupaj z Vlado Republike Slovenije in podjetjem ConsenSys. Predstavili so se tudi drugi člani Blockchain Alliance Europe: Vasja Veber, Viberate in Gregor Županc, Solidum Capital, sta predstavila projekte in pogled na blockchain industrijo in kriptovalute.

Se nam želiš pridružiti?
Prijavi se.

postani član